Dit huisje uit de jaren 1920 kreeg een make-over en trok de charme aan

instagram viewer

"We stonden te popelen om een ​​huis te kopen dat een project voor ons zou zijn", zegt huiseigenaar en makelaar Jacob Dorsett, die het huisje kocht voordat het zelfs op de markt kwam met zijn partner, James Laughlin, en architect. Ze woonden in een Vakman bungalow hoog op een heuvel in Birmingham toen ze dit zeldzame Georgische huis voor het eerst zagen, slechts één straat verder. "De baksteen was in slechte staat, maar de eenvoud voelde jeugdig aan", zegt Dorsett. Het huis had hulp nodig, maar geen totale opknapbeurt. "Omdat het ontwerp van een Georgiër zo symmetrisch is, is het een zeer toegankelijke stijl om te updaten", zegt Laughlin. "We wisten dat we met de juiste afspraken van deze crackerbox van een huis iets heel bijzonders konden maken."

Bij het beslissen welke verbeteringen moesten worden doorgevoerd, streefde het duo ernaar om het een klassieke uitstraling te geven, maar brak ook enkele traditionele architectuurregels - ze sloegen bijvoorbeeld de luiken over. "We wilden niet dat het er te schattig uitzag", legt Dorsett uit. De 32 meter brede structuur met twee verdiepingen moest zich staande houden tegen de stoere Craftsman-ontwerpen en statigere Tudor-stijlen in de buurt. Hier is hoe het paar van hun huis een hoogtepunt maakte.

De baksteen herstellen en schilderen

De oude mortel tussen de stenen was aan het afbrokkelen en moest opnieuw worden gevoegd voordat ze konden schilderen. "Anders zou het eruit hebben gezien als een zebra met diepe scheuren tussen de stenen", zegt Dorsett. Ze bedekten het huis met een schone, warme tint wit (Witstaart [SW 7103] door Sherwin-Williams).

Vereenvoudig landschapsarchitectuur

"We hebben gekozen voor minimale beplanting die het exterieur zou aanvullen", zegt Dorsett. Alsof ze speelden om de stippen te verbinden, plaatsten ze vier grote buxusbomen aan de voorkant en voegden ze samen met een lage haag van kleinere om de basis zachter te maken. "Gelukkig ligt het huis op het zuiden, dus het was gemakkelijk om gras te kweken om de hele tuin te bedekken", zegt hij.

Pas de ingang aan de voorkant aan

Dit is een goed voorbeeld van het balanceren van traditionele charme met exacte verhoudingen. "We hebben de ingang verlengd met een deur met vier panelen in plaats van een zes", zegt Laughlin. Een postgleuf die aan de onderkant van de deur is geïnstalleerd, verlengt deze ook. De gebogen kap, afgezet met nieuwe koperen flitsen, blijft om het delicate bovenlicht eronder te benadrukken.

Werk aan de Windows

Voorheen was het middelste raam boven de deur smaller en korter dan de rest van de zes-over-zes, dubbelhangende ramen aan de buitenkant. Dorsett en Laughlin ontwierpen dit nieuwe raam om bij de andere te passen, die werden gerestaureerd door ze opnieuw te glazuren en de roeden af ​​te schuren. Het verbeteren van kleine details zoals deze kan een grote impact hebben op een gestroomlijnde gevel

Heropen de veranda

"We wilden het huis zo ver mogelijk terugbrengen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk en hebben oude foto's gevonden via onze lokale historische vereniging. Daar realiseerden we ons dat de slecht gebouwde toevoeging eigenlijk een veranda was", zegt Dorsett. "We hebben de betonnen vloer blootgelegd en de portiekkolommen ontdekt die in de muren waren begraven."

Accent met regenpijpen

Het weglaten van luiken moderniseerde het uiterlijk van de buitenkant en gaf het ook een beetje soberheid. "Er was te veel dode ruimte tussen de buitenrand van de voorramen en de zijkanten van het huis. Om het te vullen, hebben we de regenpijpen van de zijkanten naar de voorkant verplaatst om de buitenkant te omlijsten", zegt Laughlin.

Bouw een sierhek

Wat is absoluut de beste manier om uitnodigende charme toe te voegen aan een huis in de stad? Wikkel de tuin in met een op een boerderij geïnspireerde gesplitste railomheining. "Hij is iets minder dan 1 meter hoog, en het is puur voor het uiterlijk. We wilden onze buren niet buitensluiten", zegt Dorsett. Zie het als landschapsarchitectuur die je nooit water hoeft te geven.

"Het huis had veel rechte lijnen en begon te rigide aan te voelen", zegt Laughlin, die dat opschudde haaksheid door een rond raam te installeren op de kleine vleugel net naast de linkerkant van het huis, waar het poeder kamer is. "We hebben veel oude Georgische huizen onderzocht om er zeker van te zijn dat het stilistisch passend was om dit type raam hier te gebruiken", zegt hij.

instagram story viewer
  • Aug 26, 2021
  • 15
  • 0