חיבור למשפחה ולטבע בבית טוטורו

instagram viewer

בהשראת הקשרים המשפחתיים העוצמתיים של הלקוחות והחיבור שלהם לסביבה, קונספט בית טוטורו מוחק גבולות בין חללי מגורים לגינה. עוצב על ידי סדנת אדריכלות CplusC, העיצוב הזה נקרא על שם הפנטזיה המונפשת של סטודיו ג'יבלי, My Neighbour Totoro, שחקרה את החשיבות של מערכות יחסים כאלה לפני יותר משלושה עשורים. כדי לשמור על קשרים אלה ללא הפרעה, הטרקלין, המטבח וחלל האוכל מוזגים לאזור משפחתי אחד שנמס אל הגינה. החלל החיצוני משמש הרחבה של הסלון, כולל פינת בישול ומקומות ישיבה משלו, כך שחיי המשפחה יוכלו לזרום בחופשיות ובנחת.

  • 1 |
לחלק החיצוני של עיצוב הבית הייחודי הזה יש אפיל מובהק של עידן החלל, שם נרדף לחשיבה העתידנית של הארכיטקטורה של סוף שנות ה-50. גג תלוי מסתובב לצד הבית עם פינה מעוקלת רחבה לפני שהוא ממריא לשמיים כהקרנה זוויתית נהדרת.

  • 2 |
עיצוב הגג דמוי האווירודינמי מצל על מבנה חד-קומתי עם סידור מעניין. חלונות קלריסטורי חתוכים בכל ההיקף, ומכתירים קירות משני זכוכית דלתות וחלונות בעלי תכונה עגולה.

פרסומת

  • 3 |
בלילה, ההשפעה מומחזת מתחת נעים אורות זוהרים מבפנים ומחוץ לבית.

  • 4 |
הבית המקורי בחלקה זו סבל מניתוק עם הגינה האחורית בגלל הטופוגרפיה. הרחבה חדשה נוספה כדי לגשר על הפער שהפריע לבעלי הבית, ויצרה מעבר קל יותר ל- מחוץ לבית דרך מרחב מחיה רענן. נוספו פטיו קטנים כדי להרחיב את השטח השמיש, כמו המקום המוצל הזה עם כסאות נוח בחוץ.

  • 5 |
המרחבים החיצוניים החדשים הוסדרו בפרטיות של בעלי הבית והן של שכניהם מוח, להבטיח שכולם יוכלו להמשיך ליהנות מהסביבה בשלום ובבידוד עם שלהם משפחות.

  • 6 |
הגג מטשטש את השוליים בין חללי מגורים פנימיים וחיצוניים, והופך אזורים חיצוניים לחדרים מקוריים חלקית.

  • 7 |
הרחבה הביתית החדשה כוללת חלון עגול גדול המקבל נוף ממוסגר להפליא של הנוף לתוך הסלון.

  • 8 |
המוטיב העגול חוזר על פני הבניין ובחלון שני מאחורי חדר האוכל החיצוני. כדי להשיג את חיפוי הפליז הדקורטיבי תוך התחשבות בתרגול מודע לסביבה, בוצעו חישובים קפדניים על מנת לחתוך משתי יריעות סטנדרטיות בלבד.

פרסומת

  • 9 |
מבחוץ, עיצובי החלונות העגולים הם אשנב לתוך החלון מִשׁפָּחָהאורח החיים הצמוד של.

  • 10 |
הסף בין האדריכלות לגן נחצץ בעזרת מעצב נוף. צמחים מקומיים עושים גבולות רכים מסביב פטיו וצמחים מטפסים נועדו לעטוף בשופע את חזית חדר השינה הראשי לאורך זמן.

  • 11 |
קיר הצמחים המטפסים מהווה רקע אידיאלי לאזור האכילה באוויר הפתוח, שבו משפחה בגודל משפחה שולחן אוכל חיצוני ו כיסאות חיצוניים מושב עד שישה.

  • 12 |
לצד ערכת האוכל בחוץ, ברביקיו יוקרתי עומד מוכן לבישול מתחת לפרגולה מוצלת.

  • 13 |
פריסת הבית החדשה הפכה את אזורי המגורים הקודרים בעבר לחלל פתוח יחיד מלא אור. הקונספט הזורם החופשי הזה העניק את רצונם של בעלי הבית להיות מאוחדים יותר עם ילדיהם.

  • 14 |
קונספט החלון העגול שממסגר את נוף הגן הונע מהקונספט היפני המסורתי של Shakkei. Shakkei הוא העיקרון של הכללת נוף רקע בהרכב של גן, או "נוף שאול". במקרה זה, האשנב הגדול מספק סצנה של שלווה במהלך יום הלימודים ותמונת מצב של פעילויות משפחתיות מהנות בערבים ובסופי שבוע.

  • 15 |
הקימורים של א כיסא כנף משלים את עיצוב החלון העגול.

  • 16 |
ה סלון בסגנון מודרני באמצע המאה אסתטיקה הושגה בסיוע של ספק וינטג' ומעצב רהיטים.

  • 17 |
א ספת עור והתאמה כסאות עור תופסים את מרכז מרחב המחיה, שם הם מהווים מוקד לזמן משפחתי.

  • 18 |
כאשר דלתות הזכוכית בכל צד של החדר נסוגות, ישנה רוח מבורכת כל היום, כמו גם הריחות הטריים והקולות המרגיעים של הטבע.

  • 19 |
ריהוט הטרקלין נשען על לבן מסביר פנים שטיח לסלון, המספק נוחות מפוארת מרצפת הסלון הקשה עם האריחים.

  • 20 |
המטבח מופרד חזותית מהטרקלין על ידי שינוי בגובה הרצפה, המאפשר להורים לפקח על ילדיהם המשחקים בזמן שהם מבשלים ארוחת ערב.

  • 21 |
צמחים מקורה ממוקמים לאורך האדנים של חלונות הקלאסטוריום כדי לחזק את הקשר עם הגן.

  • 22 |
עיצוב המטבח המוגבה והמעוקל עוטף את א שולחן אוכל עגול וכיסאות מודרניים.

  • 23 |
מדרגות מטפסות על מסגרת האוכל המעגלי של המטבח משני הצדדים, ומאפשרות תנועה קלה סביב חלל המגורים הראשי עבור מספר בני משפחה המבצעים משימות שונות.

  • 24 |
לוחות מחורצים מוסיפים מרקם מודרני לעיצוב מטבח העץ.

  • 25 |
בחדר השינה, חלק מהחלון העגול ניתן להפעלה כדי לאפשר אוורור טבעי. המסגרת המעוקלת משמשת כיף מושב חלון למען הילדים.

  • 26 |
שתי שכבות של תריסים מספקות שליטה על רמת האור והפרטיות.

  • 27 |
בחדר השינה הראשי, דלת כיס מחליקה כדי לחשוף עיצוב חלל מקלחת צמוד.

  • 28 |
במעבר מאזור המקלחת, אנו מגיעים ל-a כיור אמבטיה ייחודי מתחת למראה איפור ללא מסגרת. קירות חדר הרחצה הצמוד מצופים באריחי רכבת תחתית אנכיים, מה שגורם לחדר להיראות גבוה יותר.

  • 29 |
כל אזורי הבית המקוריים שודרגו כך שיתאימו לתוספת החדשה, כולל עיצוב הנוף המודרני.

  • 30 |
החללים החדשים שיפרו את חיי המשפחה והכיף.

  • 31 |
ניתנה התייחסות מדוקדקת לשימוש בחומרים בעיצוב בית טוטורו, כאשר חומרים קיימים רבים נעשה שימוש חוזר ונעשה מחדש על מנת להפחית את הפסולת.

  • 32 |
אתוס עיצוב זה עולה בקנה אחד עם אורח החיים בר-קיימא של המשפחה.

  • 33 |
ההשפעה הסביבתית היומית הופחתה גם על ידי הכללת מיכל מי גשמים של 8000 ליטר.

  • 34 |
כמו כן הותקנה מערכת פוטו-וולטאית של 3 קילוואט כדי להפעיל את הבית באמצעות שמש.

  • 35 |
החנות הסולארית מפעילה את האורות החיצוניים לאורך כל הלילה.

  • 36 |
בתוכנית הרצפה, אנו יכולים לראות את הקשר בין חדרי השינה הפרטיים של הבית המקורי, הרחבה החדשה של הסלון הפתוח והגינה.


הנה סיור בית לא טיפוסי שאינו משתמש במוזיקה כדי לתמוך בוויזואליה, במקום זאת הוא חובק את הצלילים הטבעיים בתפאורה של הבית.

בדוק את סרטון סיור ביתי:

תהיה בטוח ל הירשם לעיצוב הבית ב-YouTube לסרטוני אדריכלות ועיצוב רגילים.

instagram story viewer
  • Jul 18, 2022
  • 54
  • 0